Gyorstippek hajnalra!

kedd, október 15, 2013 5 Hozzászólás

Phoenix Coyotes - Ottawa Senators
Tipp: Gólok száma 5.5 alatt 1.65

Szerencsétlen sorsolása van az Ottawának, sorozatban 7 idegenbeli meccs után fognak elsőnek jégre lépni Ottawában. Ennek nagy ára lehet, sok vereséggel. Azonban nem lebecsülve őket, inkább a kevés gólra szavazok hiszen Craig Anderson eszén mégsem lehet csak úgy átjárni. Hozzáteszem a fiatal cserekapus Lehner is remek választás, tehát a tippem független attól, hogy ma ki fog lehetőséget kapni.
---
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers
Tipp: Gólok száma 5.5 felett 1.70

Két támadó felfogású csapat, Oilerssel úgye már tegnap is nyerészkedtünk. Fleury mellett nincs Vokuon sérülés miatt, ez majd mondjuk főleg a későbbiekben okozhat fejfájást a Pingvineknek.
---

Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks
Tipp: Vancouver győzelem kétesélyes: 1.80

Két sokkal szebb napokat is megélő gárda küzdelme. Flyers van mélyebb gödörben, szerintem egy szoros meccsen behúzza a Canucks. Döntetlen is becsúszhat, a kétesélyt ajánlanám.
---
Nashville Predators - Florida Panthers
Tipp: Nashville győzelem háromesélyes: 2.00, kétesélyes: 1.60

Papírforma tippet várok, elég jó szorzóval tehát belefér a bátortalanoknak a kétesélyes oddsa is.
---

Colorado Avalanche - Dallas Stars
Tipp: Dallas győzelem háromesélyes: 3.40

Nem tudom megindokolni hiszen minden a Colorado mellett szól. Szimpla megézés, Chiasson játékára meg érdemes lesz odafigyelni Dallasban! A fiatalítás egyik nagy alakja lehet ha így folytatja.
---

Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings
Tipp: Döntetlen 3.79

Megérzés.

Újra itt van, újra itt van..

szombat, október 5, 2013 13 Hozzászólás

Sziasztok itt újra Sheva!

Sajnos továbbra sincs sok időm, de annyira jól esett hogy sok-sok hónap inaktivitás ellenére is több százan(!!!) rákerestetek az oldalra az NHL kezdése kapcsán, hogy próbálok újra írosgatni. Lássuk!
---

New Jersey Devils - New York Islanders 01:00


Senkit sem tévesszem meg a Devils név, hiába játszották tavaly a Stanley döntőt ez a jelenlegi csapat közel sem képvisel olyan játékerőt. Kezdődött a probléma tavaly Parise Minnesotába igazolásával, majd folytatódott a sor idén az egész NHL egyik legnagyobb sztárjának, Kovalchuk Szentpétervárra igazolásával, de fontos hiányzó továbbá Clarkson is. Már tavaly sem jutottak be a rájátszásra hiszen a végén egy egészen mély hullámvölgybe másztak be, de én idén se lennék meglepne ha éppen lecsúsznának a rájátszásról. Érkezett a kapuba a legendás, ám már egyre gyengébben védő Brodeur mellé Cory Schneider, aki sokat fog profitálni abból, hogy egy ilyen ember mellett védhet. Igaz e tekintetben nem panaszkodhatott eddig sem hiszen a világbajnok Luongo mellett volt Vancouverben. No de beszéljünk az erősítésekről is, hiszen eddig elég negatív képet festettem róluk - ennyire azért nem rossz a helyzet. Megszerezték a Brunner,Clowe,Jagr triót a támadósorba ami azért nem hangzik rosszul. Első meccsen sima 3-0ra kaptak ki Pittsburghben, de ez benne van szóval nem tartom nagy vereségnek. 

Az Islanders tavaly hat év után jutott be a playoffba óriási hajrát nyújtva és ami még mellbevágóbb hogy a levegőben lógott a továbbjutásuk is a Pittsburgh Penguins ellen de végül nyert a rutin,no meg a minőségi keret. Fiatal és ambíciódus csapat, a kulcsjátékos Johh Tavares akinek a gólja/pontjai nélkülözhetetlenek lesznek az idei rájátszásra. Nagy változások nem voltak a keretben, sikerült meghosszabbítani a rutinos Nabokov szerződését ami jó hír mert a 91%-os védési mutatója több mint kielégítő.

Összességében kiegyenlített a keret, nevek alapján a Devils tűnik/tűnhet erősebbnek viszont egységesebb és többre hivatott csapatnak tartom az Islanderst. Ez egyáltalán nem egy tegnapi Boston féle erős tipp, sokkal inkább egy megérzés. Érdekesség, hogy a bukik is így gondolják hiszen viszonylag sokat csökkent a vendégek oddsa, jelenleg 2.30-2.60 körül jár beten ami korrektnek mondható. Komoly hiányzókkal nem számol egyik gárda sem.

Tippem:
New York Islanders győzelem 2.29
---

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 01:00

Évek óta a Columbus az a csapat aki szinte mindig a tabella végén végez, ám tavaly valami megindult. Rick Nash Rangersbe igazolásával felszabadult fizetési lyukkal jól gazdálkodott a CBJ, plusz megszerezte mellé cserébe tavaly ősszel Dubinsky játékjogát is. Őt pedig tavasszal követte a szlovák Gaborik szintén a Parkőröktől. Ha ez még nem lenne elég, akkor hozzátenném Nathan Horton érkezését aki a tavalyi döntős Bostonból érkezett ide. Vele nem számolhat azonban 3-4 hónapig az edző egy vállsérülés miatt. Nyilván sokkal mélyebb lenne a keret ha Horton is egészséges lenne, azonban a tavalyi fantasztikus hajrát is nélküle oldották meg, mely kis híján rájátszást ért, tehát nem írnám le őket ettől függetlenül, sőt.. A keret többi tagja inkább tehetséges fiatal mintsem ismert sztár, ám az Islandershez hasonlóan egy roppant ambíciódus keretet láthatunk Columbusban.

Nem ilyen pozitív a hangulat Calgaryban! A csapat élő legendája és csapatkapitánya, Inigla tavaly ősszel távozott, potlása roppant nehéz ennek ak kicsapatnak, plusz egy másik ponterős játékos Tanguay is távozott tőlük. Helyükre nem érkezett nagy név, ettől függetlenül idén is kellemetlen ellenfél a Flames hiszen sok gólt fognak szerezni vélhetően. Idén eddig két meccsük volt, Washingtonban hoztak el egy pontot nem kis meglepetésre tehát leírni nem szabad őket. Azt a pontot egyébként én betudom annak hogy mint a Flames, mind a Capitals kapusgondokkal küzd azonban ma Bobrovskyval szemben lényegesen nehezebb dolguk lesz.

Összességében tehát erősebbek a hazaiak, azonban a rutintalanság illetve az NHL rapdszódikussága természetesen megcáfolhatja az értelmes érveket. Meglátjuk, én azt mondom hogy CBJ győzelem lesz. Szorzó határeset, 1.80-1.90 körül mozog.

Tippem:
Columbus Blue Jackets győzelem 1.90
---

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 01:00

Lesz bemutató a legtöbb csapatról, itt azonban egy megérzést mondanék amit nem is kívánok
túlragozni.

Tippem:
Döntetlen 3.79

---

Erre a fordulóra ennyi, természetesen lesznek tippek under/overre is azonban a Detroit mecccsének underén kívül(1.80) mást nem látok ami evidens lenne. Ott pedig az az ellenérv, hogy továbbra is botrány a Hurricanes védelme, plusz akad pár hiányzó tehát simán benyelhetnek végül sok gólt. Kétesélyesbe vállalható a Detroit, én azonban kihagyom inkább. További apró megérzés a Jets kétesélyes győzelme, 1.80-ért elgondolkodtató jómagam még nem döntöttem el hogy fogadok-e arra.

Sofron: Irány a DEL!

péntek, május 17, 2013 9 Hozzászólás

Sofron István, a magyar válogatott 25 éves csatára 2015-ig a német elitligás Krefeld Pinguine játékosa lesz. A hírt a német csapat tette közzé honlapján.

“Sofron az EBEL legjobb gólvágói közé tartozott, és nagy dolgokat várunk tőle – fogalmaz a közleményben Rick Adduono, a krefeldiek edzője. – remekül korcsolyázik, jól  lő, és fizikailag is érezteti a jelenlétét. Biztos vagyok abban, hogy segítségére lesz a csapatunknak.”

A krefeldi közlemény megemlíti, hogy a csapatnak az utóbbi időkben a leggyengébb pontjai közé tartozott a góllövés, amelyen sok meccse ment el. Éppen ezért elsősorban a csatársor megerősítésére kerestek játékosokat, Sofron ebből a szempontból is rendkívül érdekes igazolás, hiszen az elmúlt két szezonban az EBEL legjobb gólszerzői közé tartozott.

Forrás: Jégkorongblog.hu

Csatlakozott Ovechkin, vajon sima lesz-e a Chicago?!

szerda, május 15, 2013 5 Hozzászólás

Mára és holnapra is ezt a bejegyzést fogom használni, mivel mai nap nem fog sok minden történni a csütörtökkel ellentétben. Tegnap a kapusoké volt a főszerep, Quick és Vokoun lehozta a meccset a hazaiaknak. Ma csak egy mérkőzést fognak rendezni, a Blackhawks - Red Wings mérkőzik meg egymással. A holnapról egyenlőre annyit, hogy ha lehet hinni a híreknek akkor az USA ellen már játszani fog az NHL alapszakas idei gólkirálya, a kétszeres VB győztes Ovechkin.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings X 3.80
Chicago Blackhawks - Detroit Red  Wings mérkőzés győztese Chicago 1.49

Erről a meccsről annyit, hogy bár Chicago győzelmet várok nem innék rá mérget hogy rendes játékidőben megnyerik az első párharcot. Egymás ellen idén nem ez lenne az első alkalom hogy hosszabbításba torkollna a mérkőzés. Az az 1.80 körüli rendes játékidős odds szintén nem annyira győzött meg de hozzáteszem érthető az idei teljesítményüket figyelembe véve a bukik oddsa.

Hogy is állunk eddig?

hétfő, május 13, 2013 9 Hozzászólás

ELDŐLT PÁRHARCOK, ROUND 1:
NYUGAT:
Chicago Blackhawks  - Minnesota Wild 4-1
Vancouver Canucks - San José Sharks 0-4
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 2-4
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3-4

KELET:
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 1-4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4-2

MÉG TARTó A PÁRHARCOK, ROUND 1:
KELET:
Washington Capitals - New York Rangers 3-3
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3-3

ROUND 2:
NYUGAT:
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings
Los Angeles Kings - San José Sharks

KELET:
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins
NYR/WC - BB/TML

További továbbjutók várhatók!

péntek, május 10, 2013 4 Hozzászólás

Szép napot!

Hajnalban továbbjutott az Ottawa és a Chicago, személy szerint a Minnesota-t kicsit sajnálom, több volt bennük. Ma pedig a Boston, az Anaheim és a Los Angeles zárhatja le a párharcot.

Tovább»

Továbbjuthat az Ottawa és a Chicago!

csütörtök, május 9, 2013 11 Hozzászólás

Szép napot!

Az első kör vége felé közeledik az NHL rájátszás miközben a Vilgábajnokságon a csoportkörök felénél tartunk. Idevágó hír hogy a Vancouver kiesésével (A San José tegnap hajnalban hosszabbításban megnyerte a 4. meccset így 4-0-val búcsúztatta a Canucks-ot.) a Sedin ikrek csatlakoznak a svéd kerethez. Szükség is lesz rájuk mert eddig nem úgy megy a csapatnak mint ahogy egy házigazdától elvárt (Finnországgal megosztott a szervező szerep).

Tovább»

Kiélezett párharcok a rájátszásban!

szerda, május 8, 2013 5 Hozzászólás

Szép reggelt!

Az utolsó 2 este nem írtam play-off tippket, ennek az oka az volt hogy nem értem rá este még normális időben amikor megírhattam volna így arra gondoltam egy cikkbe teszem mostantól a VB tippekkel!

Tovább»

Újabb kikesési forduló a VB-n!

kedd, május 7, 2013 2 Hozzászólás

Szép reggelt!

"Stockholm, Helsinki. Ötödik nap. Még mindig Svájc első vb-győzelmének ízét kóstolgatja a világ, de aztán a jó hokiszurkoló rájön, hogy az ebből a szempontból igazán fontos dolgok az egyenes kieséses szakaszban jönnek. Így inkább csak a közvetlenül előtte álló élvezetekre koncentrál. A keddi program is izgalmas, magyar szempontból végképp." (miklossy, Jégkorongblog)

Tovább»

Koivu-éknak muszáj javítani!

vasárnap, május 5, 2013 12 Hozzászólás

Szép estét!

Két esti és két hajnali meccsel folytatódik a rájátszás, ahol a Mikko Koivu-Zach Parise vezette Minnesota-nak muszáj javítania, ha nem akar lehetetlenül távol kerülni a továbbjutástól!

Tovább»